Твоят безплатен български онлайн видео чат 24 без регистрацияБезплатен български онлайн видео чат без регистрация

Онлайн чат

Онлайн чатът е всякакъв вид комуникация по Интернет, която предлага предаване в реално време на текстови съобщения от подателя до получателя. Съобщенията за чат обикновено са кратки, за да могат другите участници да реагират бързо. По този начин се създава усещане, подобно на говорим разговор, което отличава разговорите от други текстови онлайн форми за комуникация като интернет форуми и електронна поща. Онлайн чатът може да е комуникации от точка до точка, както за съобщения изпратени от един подател до много получатели, така и гласов и видео чат. Изразът онлайн чат идва от думата чат, което означава "неформален разговор". Онлайн чатът включва уеб-базирани приложения, които позволяват комуникация - често директно адресирана, но анонимно между потребителите.

История


Първата онлайн чат система се нарича Talkomatic, и е създадена през 1973 г. в Университета на Илинойс. Тя предлага няколко чат канала, всеки от които може да побере до петима души, като съобщенията се появяват на екраните на всички потребители.


Чат етикет


Терминът „Чат етикет“ е вариант на „Нетикет“ (Интернет етикет) и описва основните правила за онлайн комуникация. Тези конвенции или насоки са създадени, за да се избегнат недоразумения и да се опрости комуникацията между потребителите. Чат етикетът варира в различните общности и обикновено описва формите на учтивост. Например, смята се за грубо да се пише само в главни букви, защото изглежда, че потребителят вика.

Публикуване на коментар

0 Коментари