ЧАТ лайфстайл

Отвореният стандарт интернет протокол Relay Chat (IRC) предвижда също така от 1988 г. насам, прости функции няколко дискусионни (тъй като те са били удължава с използването на роботи). The Zephyr отворен протокол, създаден в Масачузетския технологичен институт през същата година, е много прост набор от основни услуги, използвани в Американската академия.

Тези два начина да говорят в мрежата са, обаче, все още нарича мигновени съобщения, защото има малко или никакво удостоверяване или управление присъствие.

Видео чат »


Видео чат лайфстайл

Публичен IM

Modern публично IM бе разкрито от млад израелската компания Mirabilis ICQ въвеждане през 1996 година. Основно нововъведение е управлението на списък на лични контакти. През 1998 г. Mirabilis е придобита от AOL Time Warner.
Gajim използва Jabber технологии.

През 1998 г., на свободен, отворен протокол Jabber е създаден и затворен протокол и QQ собственика, китайски клонинг на ICQ.

От успеха на ICQ, много комуникационни протоколи са несъвместими, частна и затворени са разработени и се предлагат безплатно от доставчици на съдържание в интернет (1998 Yahoo! Messenger, MSN Messenger 1999 и Gadu-Gadu през 2000 г.). Предимството за тях е да се изгради голяма база на непривилегировани потребители, след това можете да ги изпратите да рекламират, предлагат своята обширна такса за обслужване и др.

През 2002 г. е имало много имейли, които мигновени съобщения, разменяни в света, броят на потребителите на мигновени съобщения се оценява на 360 милиона. Закриването на мрежи и тяхното разделяне, тяхната непоследователност и липса на оперативна съвместимост прави мигновени съобщения в Интернет в състояние на разпокъсаност, което не съществува в областта на електронна поща и интернет.

Публикуване на коментар

0 Коментари